REJSEN TIL VINLAND er fjerde del af fortællingen om drengen Leiv, der kommer til Grønland fra Island, hvor hans far blev dræbt af Thorstein fra Stockanæs. Det er ikke blot en historie om mødet mellem to kulturer, men også en beretning om det barske og hårde liv for at overleve i polarnattens kulde, og hvordan Leiv finder sammen med Narua og Apuluk og oplever mange dramatiske ting, før han bliver accepteret som Inuit af eskimoerne.
"Den charme og indlevelse, som `Drengen som ville være menneske‘ indeholder, skabes gennem forfatterens personkarakteristikker, som både er vise og fulde af humor."
- Nathalie Levisalles, Libération
Serien om Leivs lange rejse appellerer til både (store) børn og voksne. Fortællingen strækker sig over fire bøger:
Drengen som ville være menneske
Leiv, Narua og Apuluk
Videre mod nord
Rejsen til Vinland
"Samlet er det fire fascinerende fortællinger om den islandske vikinge-dreng Leiv, der vokser op i et typisk krigersamfund... Jørn Riel er en unik suveræn historiefortæller."
- Carsten Güllich-Nørby, lektør
Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.