Akram kæmper med motivationen. Han orker ingenting. Alt og alle dræner ham for energi: skolen, hans mor, hans kontaktperson og familiens socialrådgiver.
Mens Akram har nået et mentalt nulpunkt, er hans fætter Aswad flyvende. Aswad er sådan en, de andre i Gården har respekt for. Så da han pludselig dukker op og har brug for en lille tjeneste, siger Akram ikke nej.
Men det, der begynder som en lille tjeneste, udvikler sig hurtigt … i den helt gale retning.
Tredje bind i den roste serie af rå, realistiske ungdomsbøger til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.
Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i unge, som ligner og taler som dem selv eller nogen, de kender.
Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog med afsæt i det sproglige univers, som de unge selv benytter i deres hverdag i form af slang og ”ghettodansk”. Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber sammenlignet med deres jævnaldrende. Historierne i Danmarksgården er rå og bedst egnet til udskolingen eller de første år af gymnasiet.
Om DANMARKSGÅRDEN 1: ”En velskrevet, letlæselig, rå, men realistisk fortælling om at være ung i et ikke altid gunstigt miljø. En super vigtig bog, som både kan læses af læsesvage unge, men også af unge, der har brug for at kunne spejle sig i Daniel og Ardits verden og reflektere over deres dilemmaer og valg.” – Dansk Bibliotekscenter