Koncepter til biblioteker og skoler

På denne side finder biblioteker og skoler materiale, der understøtter samarbejdet mellem biblioteker og skoler om eReolen Go. Bibliotekerne kan anvende materialet som inspiration til at tage kontakt med skolerne, eller som udgangspunkt for arrangementer i biblioteket om eReolen Go. Skolerne kan anvende materialet i arbejdet med at aktivere eleverne til at læse eller lytte på eReolen Go. Materialet kan også danne udgangspunkt for, at skolerne tager kontakt til bibliotekerne omkring et samarbejde. 

 

NYT KATALOG TIL BILBIOTEKERNE

 

Få inspiration til at aktivere børnene i det fysiske biblioteksrum med fem nye koncepter udviklet over de genkendelige og populære elementer fra Go og webserien Suget ind. Suget ind-serien har over 1.00.000 visninger, og sammen med de faste elementer fra eReolen Go benyttes de til at tydeliggøre sammenhængen mellem det digitale og fysiske bibliotek på en inkluderende og aktiverende måde, der skærper børnenes evner til og nysgerrighed på selv at søge nye læseoplevelser. I kataloget finder i konceptbeskrivelser og forslag skaleringsmuligheder, samt en oversigt over koncepternes ekstramateriale.

Download kataloget som PDF

Download print-selv-materialer

 

 

 

2020 KATALOGET

 

Et katalog med koncepter til frilæsning kan downloades herunder. Kataloget indeholder 12 køreklar koncepter, som kan bruges til at arbejde med frilæsning og digitale bøger i skolen eller på (skole)biblioteket. I kataloget findes desuden læselister, ekstramaterialer såsom plakater, søgeguides mm. og tips og tricks til frilæsning og øget læselyst. 

Konceptkataloget 2020 er resultatet af et projekt støttet af DDB. Projektgruppen har på baggrund af interviews med lærere og PLC-medarbejdere udarbejdet 12 koncepter, som kan danne baggrund for sjove og kreative aktiviteter med digital litteratur. Koncepterne har især fokus på at understøtte læselyst og hjælpe børn og unge med at blive mere bevidste om, hvordan de finder frem til de bøger, som giver dem en god læseoplevelse. Koncepterne er afprøvet og revideret så de let kan tages i brug uden videre forberedelse. Til flere af koncepterne er der udarbejdet grafisk ekstramateriale, søgeguides, plakater, inspirationskataloger mm. 

 

> Download kataloget som PDF (til skoler, biblioteker og PLC-medarbejdere)

 

> Download PDF - version til forældre

 

Denne version af kataloget til forældre indeholder bl.a. læselister, tips og tricks til lystlæsning og guide til forældre for styrkelse af børns læselyst.

 

Åbn kataloget i din browser 

 

Download ekstramaterialer

 

> Download læselister

 

Book-talks - Præsentation af børnebøger til forskellige målgrupper