Koncepter til biblioteker og skoler

På denne side finder biblioteker og skoler materiale, der understøtter samarbejdet mellem biblioteker og skoler om eReolen Go. Bibliotekerne kan anvende materialet som inspiration til at tage kontakt med skolerne, eller som udgangspunkt for arrangementer i biblioteket om eReolen Go. Skolerne kan anvende materialet i arbejdet med at aktivere eleverne til at læse eller lytte på eReolen Go. Materialet kan også danne udgangspunkt for, at skolerne tager kontakt til bibliotekerne omkring et samarbejde. 

 

 

NYT KATALOG - JULI 2020

Et spritnyt katalog med koncepter til frilæsning kan downloades herunder. Kataloget indeholder 12 køreklar koncepter, som kan bruges til at arbejde med frilæsning og digitale bøger i skolen eller på (skole)biblioteket. I kataloget findes desuden læselister, ekstramaterialer såsom plakater, søgeguides mm. og tips og tricks til frilæsning og øget læselyst. 

Konceptkataloget 2020 er resultatet af et projekt støttet af DDB. Projektgruppen har på baggrund af interviews med lærere og PLC-medarbejdere udarbejdet 12 koncepter, som kan danne baggrund for sjove og kreative aktiviteter med digital litteratur. Koncepterne har især fokus på at understøtte læselyst og hjælpe børn og unge med at blive mere bevidste om, hvordan de finder frem til de bøger, som giver dem en god læseoplevelse. Koncepterne er afprøvet og revideret så de let kan tages i brug uden videre forberedelse. Til flere af koncepterne er der udarbejdet grafisk ekstramateriale, søgeguides, plakater, inspirationskataloger mm. 

 

> Download kataloget som PDF (til skoler, biblioteker og PLC-medarbejdere)

 

> Download PDF - version til forældre

 

Denne version af kataloget til forældre indeholder bl.a. læselister, tips og tricks til lystlæsning og guide til forældre for styrkelse af børns læselyst.

 

Åbn kataloget i din browser 

 

Download ekstramaterialer

 

> Download læselister

 

Book-talks - Præsentation af børnebøger til forskellige målgrupper

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Konceptkatalog 2017

Katalog:
1. Katalog webudgave: Inspiration og koncepter til biblioteker og skoler
2. Katalog udgave til tryk: Inspiration og koncepter til biblioteker og skoler

Koncepter:
1. Inspiration og koncepter til biblioteker og skoler
2. eReolen Go missioner i appen "Det Hemmelige Bibliotek"
3. Introduktionsmateriale til eReolen Go
4. Nyhedsbrev fra eReolen Go
5. Inspiration til udstilling af eReolen Go på biblioteket

Læselister:
1. Læselister indskoling
2. Læselister mellemtrin
3. Læselister udskoling