Tre gode fantasyserier, du (måske) ikke kender

 

Fantasybøger åbner en verden, hvor mulighederne er ubegrænsede, og hvor du kan træde ind med din nysgerrighed og følge personerne i deres kamp mod det mystiske, underfundige og hemmelighedsfulde. Her får du et par bud på forskellige gode fantasyserier, som du måske ikke lige kender, men som du skal skynde dig at læse – de er nemlig vildt gode, selvom de ikke er så kendte.

Aru Shah og tidens ende
12-årige Aru Shah kommer ved et uheld til at slippe en ældgammel dæmon fri. Dæmonen har til hensigt at vække guden Shiva, der siges at være guden for ødelæggelse. Aru må kæmpe for at stoppe dæmonen og redde sine klassekammerater og sin mor, som alle er frosset fast i tiden. 

Duftapoteket. Der er en hemmelighed i luften
Dette er første bog i en fantasy-trilogi, hvor Luzie, hendes lillebror Benno og nabodrengen Mats opdager et hemmeligt duftapotek i den gamle villa, som de er flyttet ind i med deres forældre. Duftapoteket er fyldt med små parfumeflasker, som udsender et hav af dufte. Hvad børnene ikke ved er, at det har farlige og uoverskuelige konsekvenser at åbne flaskerne med de mystiske væsker.

Woodwalkers. Carags forvandling.
I serien Woodwalkers følger vi drengen Carag, der kan skifte mellem at være menneske og puma – han er en såkaldt changer. I første bind af serien, Carags forvandling, strejfer han rundt sammen med egernet Holly og bisonen Brandon på kostskolen Clearwater High og tager udfordringer op, blandt andet mod en flok fjendtlige ulve, der ligesom Carag og hans venner er changere.

Serierne er anbefalet af forlaget Straarup og Co.