Red klimaet med 1 outfit i 100 dage?!

Uanset om det er UltraNyt eller børneavis, er klimakrise ikke noget, du kan holde dig fra.

Som videnskabsnørd tror jeg, at videnskabsbaserede løsninger er vejen frem for at sikre, at vi alle har en god planet at leve i. På den anden side som bogdrage...når man kan se bøger, der forbinder YA med klimabevidsthed - så kan jeg ikke holde mig væk! 

Handling:

Nadjas store klimakrise handler om 15 årig Nadja, som har lige flyttet skole på grund af noget mystisk, der skete i hendes anden skole (som udfolder sig gennem hele bogen), og i hendes nye skole er de i gang med et gruppeprojekt, der handler om bæredygtig mode. Nadja og hendes nye veninde Olivia ved ikke helt, hvad de skal skrive om. Det bliver ved med at ændre sig, så man lærer om rigtig mange måder at være bæredygtig på, men hovedtingen er nok mest, hvordan hashtags kan være med til at redde klimaet.  

En af deres hashtags var #oneoutfit100days, som handler om at være bæredygtig, og kun tage et outfit på i 100 dage (ligesom der står i titlen) og jeg havde lyst til at prøve det ud, men bare i fem dage, og det var rent faktisk meget sværere end jeg troede. Men så læste jeg videre,og fandt ud af præcis det samme skete med Nadja!! 

Jeg elsker: at Nadja postede alt det, hun lavede på hendes blog på insta, så andre folk kunne blive inspireret med at redde klimaet. Jeg vil helt klart følge hende! 

Jeg kan ikke lide: Nadjas lidt negative attitude, hvor det føles som om alt var lort, og det kunne jeg ikke genkende i nogen jeg kender eller i mig selv. 

Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner, og jeg vil anbefale bogen til 12-16 årige.