Julie anmelder

Monster af Patrick Ness

Conors mor har kræft. Det betyder at hun er tynd og skrøbelig og alt hendes hår ikke længere er på hovedet på grund af kemoen. Derudover virker den nye medicin ikke.

Om natten, præcis klokken 12.07, får Conor besøg af et ældgammelt træmonster, som fortæller ham historier, imens det prøver at få Conor til at fortælle hvad hans egen drøm, det mareridt han har haft så mange gange siden hans mor blev syg, handler om. Igen og igen nægter han at sige det, og da han flytter ind hos sin mormor, fordi morens sygdom forværres, tror han i noget tid at monsteret ikke kommer tilbage, men monsteret vil ikke forsvinde før den har fået sandheden ud af Conor.

Allermest skifter bogen imellem morens sygeforløb (og hvordan det påvirker Conors hverdag) og de natlige besøg af monsteret. Historierne, monsteret fortæller, er tankevækkende, siden de alle har en skurk man ikke forventede eller en helt som man troede var skurken, hvilket får en til at tænke på hvem egentlig var den gode og hvem var den onde. Innovativ og anderledes beskriver således bedst bogen, med stærke følelser indblandet og en slutning som efterlod en undren over hvad der skete.