Hvordan reserverer jeg en bog?

På nogle af de nyeste titler, fra de store forlag, kan du opleve, at titlen ikke er ledig til udlån. Hvis titlen ikke er ledig til udlån, vil du opleve en reservationsknap i stedet for en låneknap. Når du trykker på den, bliver du sat på venteliste til næste ledige eksemplar.  


Du kan se om en titel er ledig eller ej ved hjælp af en farveindikation under de enkelte titelvisninger: Gul indikerer, at bogen ikke er ledig, og grøn; at bogen er ledig. 

Ønsker du at reservere en titel, som ikke er ledig til udlån, skal du gøre følgende: 

a. Klik på ’Reserver’, så oprettes du på ventelisten til den valgte e-bog.   
Bemærk: Hvis det er første gang, du skal reservere, vil du blive bedt om at indtaste e-mail og telefonnummer. Oplysningerne vil ligge under ”Brugerprofil”-fanen på ”Min side”.

b. Når du har reserveret den ønskede titel, tilføjes titlen på reservationslisten under din ’Min Side’. Herfra kan du følge med i, hvornår titlen bliver tilgængelig for dig. 

c. Du kan reservere 3 titler ad gangen. Det er muligt at slette reserveringer fra ”Min side”, hvis du ikke længere ønsker dem. 

d. Når det bliver din tur til at låne den reserverede titel, modtager du, pr. mail og/eller pr. SMS en notifikation om at titlen nu kan lånes. 

e. Lånet skal gennemføres indenfor 48 timer. 

f. Når lånet er bekræftet fjernes det fra reservationslisten og tilføjes på listen over dine lån.