Hvad er Orlaprisen?

Orlaprisen er børnenes helt egen litteraturpris!

Det betyder, at det er DIG, der bestemmer, hvem prisen gives til. Først nominerer en børnejury 25 bøger i 5 forskellige kategorier, og så stemmer du på dine favoritter! Det er kun danske forfattere, der kan vinde. 

Orlaprisen er ikke en ny opfindelse – den blev nemlig uddelt første gang i 2005. Tidligere har det været DR, der havde prisen, men i 2021 overtog Albus Festivalen Orlaprisen sammen med eReolen Go. 

 

Hvorfor hedder det Orlaprisen?

Du ved det måske allerede, men Orlaprisen er faktisk opkaldt efter bøllen Orla Frøsnapper, der er hovedpersonen i Ole Lund Kirkegaards bog af samme navn (det er ham den sure på billederne).

Lige nedenunder finder du masser af Ole Lund Kirkegaards bøger, bl.a. Orla Frøsnapper!

 

Orlaprisen 2022

Dette års Orlapriser uddeles til Albus-festival på Dokk1 i Aarhus torsdag d. 17. november. Inden da er der en lang række tiltag, der skal sikre, at så mange børn som muligt læser, vurderer og stemmer på deres yndlingsbøger.

I alt skal der nomineres 25 nye, danske børnebøger inden for 5 forskellige kategorier, og derefter skal der kåres 5 vindere – og det er selvfølgelig børn, der skal stå for både udvælgelse og kåring. Det vil foregå på en både kvalificeret og demokratisk måde, hvor flest muligt børn involveres.

Som forfatter/forlag har du mulighed for at gøre os opmærksomme på en eller flere bøger, som du synes fortjener en Orlanominering. Hvis bogen opfylder kriterierne, vil den komme ind i puljen af bøger, som børnene kan nominere til Orlaprisen. 

Læs mere om processen her

 

Illustrationer: Lavet af © Ole Lund Kirkegaard / brugt med tilladelse af Gyldendal.