Hilde anbefaler Landet i tæppet

Landet i tæppet - den der skal komme af Dorthe Klyvø

Landet i tæppet handler om en dreng ved navn Tom. Han bliver mobbet i skolen, og derhjemme har han en meget syg lillesøster. Hans mor og far er meget optagede af lillesøsteren.

Da de en weekend er på hospitalet med hende, og Tom er ved fru Lyngvig, som også bor i huset, sker der noget særligt.

Da Tom skal til at gå op på sit værelse, får han en kniv og en sten af fru Lyngvig. Han lægger tingene på sit natbord og går i seng. Tom vågner af, at en lille mand står på hans gulvtæppe. Tom bliver forskrækket og forstår ingenting. Den lille mand præsenterer sig som Enoon og fortæller, at de har brug for Toms hjælp i “Landet i tæppet”.

På Toms værelse er der et gammelt gulvtæppe, som viser sig at være en portal til et andet land kaldet “Landet i tæppet”.

Jeg anbefaler den, fordi:

Bogen er rigtig god, fordi det fungerer godt, at der er noget i den normale verden og noget i en magisk verden. Den magiske verden er beboet med mange forskellige folkeslag og to dronninger.

Karaktererne i bogen er godt beskrevet, alt i bogen står ikke direkte, men der er hentydninger til ting, som gør personerne mere interessante at læse om. For eksempel kan man fornemme, at Tom er ensom, fordi han sidder alene ved spisebordet, mens forældrene er ved lillesøsteren.

Bogen handler om venskab og kærlighed, men også om mobning og eventyr. Jeg synes, du skal læse den.

 

/Hilde