Emilie anbefaler Eventyrhuset

Eventyrhuset af TJ Klune – denne her bog hjalp mig ud af min minilæseslump. Behøver jeg sige mere?

5 ud af 5

Faktisk var Eventyrhuset så fantastisk, at jeg røg tilbage i en lille læseslump igen efter, jeg var færdig, men jeg er ligeglad, det var det værd. Jeg tror, at Eventyrhuset er min yndlings TJ Klune-bog, og jeg elsker altså virkelig The Extraordinaries. Åh, jeg elsker Eventyrhuset ret meget, og hvor den varmer mit hjerte og gør mig helt blød og fluffy og lyserød indeni!

Der var faktisk ikke nogen del af bogen, jeg ikke kunne lide. Jeg var vild med karaktererne, alle sammen var så søde og sjove og unikke, helt specielle og helt perfekte. Den var også meget sjov. Ikke så sjov som The Extraordinaries, men er der egentlig noget, der er det? (Nej, ikke rigtig.) Selve historiens opbygning var god, selvom det ikke rigtig var meget af en historie. Det var mest bare, hvad der skete på øen, men så alligevel havde Linus et mål og noget, han skulle, og der var en udløbstid på det hele, hvilket gjorde, at der alligevel kom lidt et plot.

Når man var godt inde i bogen, kunne man ikke stoppe

Der var også en del konflikt, og det hjalp hele tidsfristen på (som i, at den skabte mere konflikt). Men for nu lige at vende tilbage til opbygningen (for jeg kan virkelig bare ikke holde én pointe i ét samlet afsnit, det ville være for meget at forlange), vil jeg lige påpege to ting: Der gik faktisk relativt lang tid, før Linus overhovedet kom til “eventyrhuset”, hvilket som sådan slet ikke var en dårlig ting, det gjorde nærmere, at man blev ved med at læse. Og når man så var godt inde i bogen, kunne man faktisk ikke stoppe. Den anden ting er, at den måde, “katastrofen” er skrevet på, også er meget kreativ. Der er ikke noget sidste øjeblik, hvor Linus ændrer mening og ikke forlader øen. Nej. Det sker faktisk, før han indser, at han begik en fejl. Det er altid dejligt, når forfattere tænker ud af boksen med sådan noget.

Jeg kunne næsten græde

For endnu en gang at vende tilbage til en tidligere pointe, vil jeg nu snakke lidt mere om karaktererne samt om bogens tema. Alle karaktererne er så særlige og har så meget personlighed, det er vildt imponerende. De fleste af dem er børn, og det gør bare det hele endnu bedre, fordi små børn er så åbne og uvidende, og det er nøjagtig, hvad disse her børn også er. De siger så mange sjove ting, er så søde bare, fordi de er, og det varmer mig og gør mig så glad, at jeg næsten kunne græde. Her kan man virkelig benytte udtrykket “at hjertet svulmer”.

Bogen handler om diskrimination. Det er de problemer, vi har i virkeligheden med racisme, seksisme og andre former for diskrimination, formidlet som en fantasyfortælling. Det er måske noget af det, der får det til at gøre endnu mere ondt at læse om. Det virker så virkeligt, det ER så virkeligt.

Derfor skal du læse den

Eventyrhuset kan anbefales varmt, den handler om emner, der er relevante for os i virkeligheden, den giver et godt grin, og det er ikke til at undgå at være i formidabelt humør efter at have læst i den!

 

/Emilie