Alt hvad du skal vide om Orlaprisen

Info om Orlaprisen 2023

Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Det er børn, der nominerer bøger og stemmer på deres yndlingsbøger – og det er børn, der overrækker priserne til det store Orlashow d. 23. november 2023. Orlaprisen har også 280 ambassadørbørn fordelt over hele Danmark, der læser og anmelder Orlapris-bøger!

De bøger, der kan vinde en Orlapris, er danske børnebøger til de 9-12-årige. De skal være udgivet inden for de seneste to år.

Her på Orlaprisen.dk vil vi løbende vise de bøger, der kan nomineres til en Orlapris i 2023. Det er altså her, I kan blive inspireret til Orla-læsning!

Den 1. september beslutter en børnejury, hvilke 15 bøger, der skal nomineres til en Orlapris. Bøgerne nomineres i følgende fem kategorier: 

Fantasy – Bogen der sendte mig til andre verdener

Teen liv – Bogen jeg kunne spejle mig i

Fakta – Bogen der gjorde mig klogere

Sjov – Bogen der fik mig til at tisse i bukserne af grin

Spænding – Bogen der fik mig til at bide negle

Afstemningen foregår online på Orlaprisen.dk fra d. 5. oktober – 5. november. Din klasse eller bogklub kan deltage i afstemningen og vinde et forfatterbesøg.

Plakater, bogmærker og andet godt Orla-grafik kan printes herfra.

Tidslinje for Orlaprisen 2023

5. september: De nominerede bøger offentliggøres – og så skal der læses!

5. oktober – 5. november: Afstemning her på Orlaprisen.dk

23. november afholdes det store Orlashow på Dokk1. Billetter er gratis og kan bookes på aakb.dk fra d. 1. september.

Sådan kan I være med

  • På Orlaprisen.dk vises løbende de titler, der er indstillede til en Orlapris. Læs og anbefal gerne din yndlingsbog enten på skrift eller som video. Anbefalinger uploades på Orlaprisen.dk med forældrenes tilladelse (MitID). Læs mere om, hvordan I gør her.
  • Lav en udstilling på skolens PLC eller jeres lokale bibliotek. I kan skrive korte anmeldelser på Orla-bogmærker (print herfra), som kan udstilles sammen med bøgerne. Del jeres udstilling på instagram #Orlaprisen, #Orlaprisen2023 og #eReolenGo
  • Vær med i Orla-bingo og vind et forfatterbesøg. Konkurrencen går ud på at læse flest af de nominerede bøger til Orlaprisen samt at få klassens elever til at stemme. Fra 20. september er bingopladen tilgængelig på Orlaprisen.dk. Her kan du også læse mere om konkurrencen.
  • Deltag i Det store Orlashow på Dokk1 d. 23. november. Gratis billetter kan bookes på aakb.dk fra d. 1. september.