Alfred Anbefaler: Kane arkiverne den røde pyramide

Jeg anbefaler: 

Kane Arkiverne: Den røde pyramide er den første bog i trilogien om Kane Arkiverne. Bogen er skrevet af forfatteren til Percy Jackson: Rick Riordan. Så hvis du godt kan lide Percy Jackson, er bogen måske noget for dig. 

 

Det handler den om: 

Bogen handler om de to søskende, 14-årige Carter Kane og 12-årige Sadie Kane, som blev splittet op, da de var små. Carter er med sin far, som er arkæolog og ekspert i det gamle Egypten, hvor de flyver jorden rundt for at kigge på en masse udgravninger og ældgamle egyptiske værker. Sadie bor sammen med sine bedsteforældre i London. Der lever hun et forholdsvist normalt liv, hvor hun går i skole, har venner osv. Hver juleaften tager faren til London og tager begge børn med ud og har det sjovt. Men dette år vælger han at tage dem med på British Museum, som børnene bliver lidt overraskede over, da Carter i forvejen har været på mange museer, og Sadie synes, det er en smule kedeligt. Men noget sker på museet. De får et uventet besøg, og alt ryger ud af kontrol. Lige pludselig holder Sadie og Carter verdens skæbne i deres hænder ... 

 

Jeg synes:

Jeg synes, at bogen er meget spændende, fordi den primært tager udgangspunkt i egyptisk mytologi, og også pga. den måde bogen skifter med at fortælle som Carter og Sadie. Som sagt er den skrevet af Rick Riordan, som er rigtig god til at give dig en bedre forståelse for tro og mytologi, hvor man sammen med karakteren eller karaktererne lærer mere og mere om det.