Information til læseklub-ambassadører

Tak fordi du og din læseklub vil være ambassadører for børnenes helt egen litteraturpris Orlaprisen. Det skal saftsusme nok blive sjovt!

Jeres læseklub skal være ambassadører for Orla-prisen i år, og det er vi i team Orla virkelig glade for. Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Det er børn, der nominerer bøger, og det er børn, der stemmer på de bedste danske børnebøger. Og så er det selvfølgelig børn, der overrækker Orlapriserne til de vindende forfattere til det store Orla-show.

Hvad forventer vi af jer som Orlaambassadører?

  • I skal (samlet) læse mindst 10 af de bøger, som kan være i spil til en Orla-pris. Bøgerne bliver løbende præsenteret her på www.orlaprisen.dk. 

  • Hvert barn skal anmelde mindst én af bøgerne til eReolen Go. Det kan enten være en kort video eller en skriftlig anmeldelse.

  • I skal udvælge de 25 bøger, I mener skal nomineres til enOrlapris og sende listen til [email protected] – men først i slutningen af august

 

Ideer til aktiviteter

  • Læs en bog om Orla Frøsnapper

  • Anmeld en bog, der er indstillet til Orlaprisen: Der er Orla-bogmærker i jeres ambassadør-kasse. Her kan I skrive en kort anmeldelse og underskrive med jeres navn. Bogmærket skal i bogen og udstilles, så andre børn får lyst til at læse den.

  • Lav en digital anbefaling til eReolen GO: Skriv til Maja på [email protected] og få mere information om, hvordan I skal gøre for at få anbefalingen på eReolen Go

  • Tag flotte billeder til instagram af en bog, der er indstillet til Orlaprisen – måske skal du selv med på billedet? Husk at bruge #orlaprisen2022 #ereolengo

  • Udstilling på jeres bibliotek af Orla-bøgerne: I ambassadørkassen er en plakat til udstillingen. I kan holde jerorienteret om nye Orla-bøger på www.orlaprisen.dk
  • Stem på jeres favoritter til Orlaprisen: I er ambassadører, så I skal få alle børn i området og alle I kender til at gå ind og stemme på www.orlaprisen.dk. Afstemningsperioden er d. 7. oktober – 7. november 2022.

 

Hvis I får gode idéer til andre måder at lave noget skæg med Orla på, så fortæl det endeligt til andre på instagram eller andre af bibliotekets SoMe-kanaler. Husk #orlaprisen2022 og #ereolengo.

Har I spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte os på [email protected] eller ringe til Mette på 4185 4186.

 

De bedste hilsner fra Team Orla

... og få så de bettelorte i sving!